Heat Barrier

Voor robuuste brandwerende constructies die een maximale bescherming bieden aan de mens en schade aan (belendende) panden tot een minimum beperken. Dat is gegarandeerd.

Ultimate fire protection

Heat Barrier

Specialist in brandwerend afdichten van een breed scala aan doorvoeringen in wanden en vloeren.

Ultimate fire protection

Heat Barrier

Wij werken trefzeker. Gaan goed voorbereid te werk, anticiperen op de bestaande situatie en komen met heldere, werkbare oplossingen. Zo laten we ons zien door te doen.

Ultimate fire protection

Heat Barrier

Wij doen geen enkele concessie aan de brandveiligheid van gebouwen. Nemen met minder geen genoegen. Werken door tot de optimale veiligheid gegarandeerd is.

Ultimate fire protection

Heat Barrier

Werkt al jaren aan de beste brandveiligheidsmaatregelen in de bouw. Vele mooie opdrachten hebben we al mogen vervullen.

Ultimate fire protection

Brandwerend coaten

Brandwerende coating

Brandwerende coating krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Het heeft dan ook heel veel voordelen. Voor de veiligheid: brandwerende coating verhoogt de brandwerendheid van allerhande stalen constructies. Maar het heeft ook esthetische voordelen: brandwerende coating maakt het mogelijk om stalen draagconstructies in het zicht te houden. Het is een prima alternatief voor brandwerende bekleding met eenzelfde resultaat. Brandwerend coaten maakt het mogelijk om staalconstructies tot wel 120 minuten te beschermen tegen bezwijken.

Brandwerende verf

Opschuimende verf of zwelpasta… brandwerende coating is onder een aantal namen bekend. Brandwerend coaten is belangrijk om de (stalen) hoofddraagconstructie te beschermen tegen bezwijken tijdens een brand. Dit voorkomt instortingsgevaar en kan zo mensenlevens redden. Maar brandwerende coating aanbrengen op inventaris kan er eveneens voor zorgen dat de brand niet verder uitslaat en zo sneller beheersbaar is. Doordat de opschuimende coating voor een chemische verandering zorgt zodra de temperatuur stijgt, vormt zich een dikke brandwerende isolatielaag. Brandvertragende verf is ook een manier om de brandveiligheid te vergroten. Deze laatstgenoemde verf werkt juist volgens het principe van het absorberen van energie door afkoeling. Welke verf het best gebruikt kan worden is o.a. afhankelijk van het staalprofiel.

Kwaliteitsrichtlijn Applicatie Brandwerende Coating

De stichting Bouwen met Staal heeft richtlijnen opgesteld ten aanzien van het brandwerend coaten van staalconstructies.
Alle Europese normeringen worden hierin meegenomen waardoor het mogelijk wordt om eenduidig de brandveiligheid te toetsen. Het draagt zo bij aan de brandveiligheid van gebouwen. Desalniettemin blijft het zaak om het brandwerend coaten en het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt ook praktisch te toetsen op veiligheid.
Aan de hand van richtlijnen en normeringen zelf kritisch blijven kijken. Dat is de manier waarop wij omgaan met brandwerend coaten en voor onszelf en onze klanten de meest brandveilige omgeving te creëren.

Brandwerende bekleding

Contact

12Build OFFERTES AANVRAGEN IN DE CLOUD!

Heb je vragen of opmerkingen, vul dan het formulier in.