Heat Barrier

Voor robuuste brandwerende constructies die een maximale bescherming bieden aan de mens en schade aan (belendende) panden tot een minimum beperken. Dat is gegarandeerd.

Ultimate fire protection

Heat Barrier

Specialist in brandwerend afdichten van een breed scala aan doorvoeringen in wanden en vloeren.

Ultimate fire protection

Heat Barrier

Wij werken trefzeker. Gaan goed voorbereid te werk, anticiperen op de bestaande situatie en komen met heldere, werkbare oplossingen. Zo laten we ons zien door te doen.

Ultimate fire protection

Heat Barrier

Wij doen geen enkele concessie aan de brandveiligheid van gebouwen. Nemen met minder geen genoegen. Werken door tot de optimale veiligheid gegarandeerd is.

Ultimate fire protection

Heat Barrier

Werkt al jaren aan de beste brandveiligheidsmaatregelen in de bouw. Vele mooie opdrachten hebben we al mogen vervullen.

Ultimate fire protection

Brandwerend plafond

Brandwerend plafond

Heat Barrier kiest enkel voor kwaliteitsmaterialen en werkt daarom met plafonds met de hoogste brandwerendheid. De plafonds die wij gebruiken zijn licht en universeel toepasbaar (zowel in de woning- en utiliteitsbouw). Het lichte gewicht maakt het mogelijk om ze onafhankelijk van de draagconstructie overal toe te passen. Een brandwerend plafond maken vergt inzicht en kennis van zaken. De ervaring die wij hebben opgedaan en onze grondige kennis van de voorhanden zijnde materialen maakt dat wij vierkant achter ons werk staan en volmondig kunnen zeggen dat we zorgen voor een ultieme brandveiligheid. Wij doen geen concessies aan kwaliteit. En mochten er (nog) betere producten op de markt komen, dan kun je er zeker van zijn dat we op dat moment daarvoor kiezen. Heat Barrier doet geen enkele concessie aan kwaliteit.

Brandwerend plafond maken

Het wbdbo uit het Bouwbesluit stelt eisen aan de compartimenten. Een bouw compartiment wordt horizontaal omsloten door brandwerende wanden en verticaal door een brandwerend plafond en de vloer. Het is dan ook van groot belang dat het plafond brandwerend is en dat daar ook met de grootste aandacht naar gekeken wordt. Door de toevoeging van glasvezels in de kern van het gebruikte materiaal en dankzij het gebonden kristalwater dat bij de vervaardiging wordt gebruikt wordt een zeer brandwerend plafond gemaakt. De veiligheidseisen die het Bouwbesluit o.a. óók aan het plafond brandwerend maken stelt zijn er niet voor niets. Veiligheid staat voorop. In alles wat wij doen. Daarnaast kijken we mee naar hoe schade aan het eigen gebouw én aan de belendende gebouwen tot een minimum beperkt kan blijven. Door ook naar dat aspect te kijken zorgen we er vaak voor dat verzekeringspremies lager uitkomen.

Goede analyse vooraf

Om de veiligheid van personen tot een maximum te verhogen en schade aan het eigen gebouw en dat van de gebouwen in de directe omgeving tot een minimum te beperken werkt Heat Barrier aan de hand van de strengste veiligheidseisen en -normeringen. Om aan alle eisen te kunnen voldoen moet er al vooraf, tijdens de ontwerpfase, goed worden nagedacht over brandveiligheid.

“Hoe eerder hoe beter” is ons motto. Door Heat Barrier al in een vroeg stadium bij het project te betrekken kan veel onnodig werk worden voorkomen en kunnen wij een optimale kwaliteit garanderen.

PROJECTEN

Brandwerende bekleding

Contact

Heb je vragen of opmerkingen, vul dan het formulier in.