Naam project:    Stationspostgebouw

Plaats:                   Den Haag

Gebouwtype:      Bedrijfspand

Opdrachtgever: JP van Eesteren

Onderdeel:          Brandwerende coating en topcoating hoofddraagconstructie

Totale omvang ca. 2500 m²

Periode:               2020-2021

Stationspostgebouw-Den Haag

Het betreft het verbouwen en renoveren van het in 1949 gebouwde PTT Postkantoor in Den Haag. Dit Rijksmonument heeft na de verbouwing een BVO van ca. 30.000 m2, verdeeld over 9 verdiepingen. Onder meer worden er tussenverdiepingen geplaatst, wordt er een atrium met vides gemaakt en wordt de gevel gerenoveerd en deels vervangen. Ook komen er 7 nieuwe liften en een ondergrondse fietsenstalling voor 300 fietsen. Het pand krijgt na de verbouwing weer deels de oorspronkelijke bestemming als hoofdkantoor voor PostNL terug. Daarnaast wordt een deel van het kantoor ingericht als co-working space van Fosbury & Sons.

Rijksmomument

Rijksbouwmeester en architect G.C. Bremer ontwikkelde het kantoor in 1932. In 1940 begon de bouw en in 1949 werd het gebouw in gebruik genomen, nadat de werken even werden stilgelegd vanwege de oorlog. Het Stationspostgebouw was het laatste ontwerp van Bremer en heeft door zijn bijzondere kwaliteiten de status van Rijksmonument.

Het pand is gelegen op de hoek Waldorpstraat met Rijswijkseweg, nabij NS-station Den Haag Hollands Spoor. Project Stationspostgebouw vormt het begin van de complete transformatie van het gebied rondom Den Haag HS naar een aantrekkelijk woon- en werkgebied: Hollands Spoor Kwartier.