Trade Park Schiphol Mirastar

Naam project:   Trade Park Schiphol Mirastar

Plaats:                  Amsterdam

Gebouwtype:      Logistiek centrum

Opdrachtgever: Dijkham Bouw

Onderdelen:

  • Brandwerende coating
  • Brandwerende afdichtingen

Periode: 2021

Begin november heeft SADC een kavel van circa 40.340 m2 op Schiphol Trade Park aan Minerva Development geleverd. De eerste paal is inmiddels geslagen. Naar verwachting zal het distributiecentrum in het laatste kwartaal van 2021 door aannemer Dijkham Bouw BV worden opgeleverd. Het ontwerp van Dedato Architecten valt vooral op door de aandacht die is gegeven aan de ‘groene uitstraling’. Niet alleen duurzaamheid van binnen, maar juist ook van buiten door onder andere natuurinclusiviteit in het ontwerp mee te nemen.

Het DC meet 30.000 m2, met 3.000 mkantoren en een (vrij bijzonder) onder het DC gelegen parkeergarage van 7.500 m2 met 270 parkeerplekken. Het DC zal voorzien zijn van 28 loading docks en 4 overheaddeuren op maaiveld, een sprinkler installatie, zonnepanelen op het dak en delen van de gevels. De vloerbelasting bedraagt 5.000 KG/M2 en de vrije hoogte in het DC 12,20 M1. DKL B.V. zal circa 16.500 mhuren.

De ontwikkeling van Minerva is een voorbeeld van de nieuwe logistieke toekomst. Het pand is niet primair functioneel gebouwd maar er is ook heel veel rekening gehouden met duurzaamheid. Zowel zichtbaar als onzichtbaar, wat heeft geleid tot een prachtig modern pand dat de tand des tijds gemakkelijk kan doorstaan.